Distinguished Design – Terrace

Grant created a sunroom from a first-floor space originally used as a vault. He added a master bedroom terrace above. Construction involved a steel structure, a concrete slab and a […]

Read More

Inside Sports – Family Room

FORMER PORCH | The family room was previously a screened-in porch. The recessed brick wall at right is the original exterior wall of the house. The family room and kitchen flow […]

Read More

A Place of Harmony – Kitchen 2

Designed to emulate an English country house kitchen, the central focus is a 7-foot-long copper pot rack that hangs over the center island. Glazed ceramic tiles in varying pastel tones […]

Read More

Kitchen Update

Plans for a new backsplash by Stone & Tile Emporium led to a redesign of the entire kitchen.

Read More

Distinguished Design – Exterior

Originally, the street side of the house had no “front door.” Visitors walked around to a courtyard with an entry door in the back.

Read More

A Place of Harmony – Porch

Retractable Isinglass remote-controlled shades surround the Johnsons’ favorite gathering place: the wrap-around porch of the main house. Infrared heating, lighting and fans embedded in the ceiling provide climate comfort while […]

Read More

Formal Follows Function – Entertainment 1

ENTERTAINMENT ZONES | Play areas include a ground-level trampoline with safety features built underneath. In front of a slab-marble retaining wall capped with limestone is a chess area; players move […]

Read More

A Place of Harmony – Living Room

LIVING ROOM | An Orkney Island cane chair joins a round table always laden with stacks of books to be read and discussed with family and friends. Skip trowel plaster, […]

Read More